Νοτοπούλου: “Το χρέος του Ηρακλή θα έπρεπε να είχε μεταφερθεί σε φυσικά πρόσωπα!”

Η υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου μίλησε στο FWS.gr για όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τον Ηρακλή. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σοβαρό ζήτημα του χρέους, στην προσπάθεια ανεύρεσης λύσης καθώς και στις εγκαταστάσεις του ιστορικού συλλόγου.

Το θέμα του Ερασιτέχνη Ηρακλή είναι αρκετά περίπλοκο, καθώς το χρέος είναι ογκώδες και δεν μπορεί να καλυφθεί. Ποια είναι η δική σας γνώμη και τι προτείνετε για λύση, αφού ο σύλλογος έχει αλλάξει άρδην και κανονικά το χρέος έπρεπε να απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα.

«Είναι αλήθεια ότι πρόκειται για ένα πολύπλοκο θέμα. Το χρέος όντως είναι τεράστιο και γνωρίζουμε ότι διογκώθηκε γιατί ο Ηρακλής εκείνη την περίοδο ουσιαστικά δεν είχε διοίκηση για να προστατέψει τα συμφέροντά του και να κάνει τις απαραίτητες νομικές ενέργειες κι έτσι φορτώθηκε ένα χρέος, με τεράστιες προσαυξήσεις, πρόστιμα κλπ. Από την άλλη τα φυσικά πρόσωπα που αφορούσαν τα εικονικά τιμολόγια έχουν ρυθμίσει τα χρέη, τα οποία έχουν πληρωθεί σε μεγάλο μέρος και μένει στον Ηρακλή ένα υπέρογκο χρέος χωρίς να μπορεί να προστατευτεί. Το χρέος θα έπρεπε να είχε μεταφερθεί στα φυσικά πρόσωπα που ευθύνονται για αυτή την κατάσταση. Από δω και πέρα, πρέπει να δοθεί μία λύση γιατί δεν είναι ο μόνος ερασιτεχνικός σύλλογος οποίος έχει τέτοια προβλήματα. Πρέπει να δοθεί μία συνολική λύση ώστε να μπορούν να λειτουργούν τα σωματεία, να έχουν λειτουργικό ΑΦΜ και να μπορούν να έχουν έσοδα επίσημα, να μπορούν να πάρουν χορηγίες. Σε βάθος χρόνου θα πρέπει να βρεθεί μία ρύθμιση για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν τέτοιου είδους προβλήματα. Ο Ηρακλής είναι ένας ιστορικός σύλλογος, προσφέρει τεράστιο αθλητικό και κοινωνικό έργο και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε ώστε να υπάρξει μία λύση τόσο για τον Ηρακλή όσο και τα υπόλοιπα ερασιτεχνικά σωματεία που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα».

Το πρόβλημα στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι τέτοιο που στο παρελθόν άλλες ομάδες δεν πλήρωσαν ούτε το 50% των παλιών χρεών με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή ο ποδοσφαιρικός Ηρακλής να βρίσκεται στο «αέρα». Υπάρχει λύση για αυτό το ζήτημα, γιατί ο κ. Παπαδόπουλος σε συνέντευξη Τύπου είχε αναφέρει ότι μιλούσε η διοίκηση και μαζί σας και με τον κ. Τσακαλώτο.

«Τα προβλήματα του Ηρακλή προέρχονται και από την ανυπαρξία και την αδυναμία αντίδρασης του μητρικού σωματείου, του ΓΣ Ηρακλή και είχαμε παράδοξες λύσεις που δημιούργησαν ένα χρέος, με ανθρώπους οι οποίοι αποδείχθηκαν αφερέγγυοι. Για το θέμα ήδη έχει γίνει μία τροπολογία η οποία πιθανόν δεν λύνει όλα τα προβλήματά του Ηρακλή τα οποία έχουν διογκωθεί και στο ποδόσφαιρο με τα χρέη της διοίκησης Παπαθανασάκη τα οποία μπλοκάρουν και τη λειτουργία της τωρινής ΠΑΕ. Παρόλα αυτά είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο θέμα, ο αθλητικός νόμος είναι συγκεκριμένος και θα προσπαθήσουμε και σε αυτό το κομμάτι να δοθεί μία λύση ώστε να μπορεί ο σύλλογος αυτός να ξαναφτάσει στο ύψος των δυνατοτήτων και των προσδοκιών των ανθρώπων του Ηρακλή και της πόλης».

Η περιουσία του Ερασιτέχνη είναι ανεκτίμητη για τον κόσμο, και το όνειρο είναι κάποια στιγμή να αποκτήσει ο Ηρακλής δικό του γήπεδο, όμως προέχει το χρέος. Συζητήσατε περί αυτού του θέματος, και αν ναι, μπορεί να βρεθεί κάποιος να προστατέψει την περιουσία;

«Ήδη προστατεύονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις με δικαστική απόφαση για αυτό παραμένουν στη περιουσία του Ηρακλή αλλά με αυτή την κατάσταση, την αδυναμία λειτουργίας του γυμναστικού συλλόγου. Είναι μπλοκαρισμένες και οι εγκαταστάσεις, δεν μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε να αποδίδουν έσοδα στο σωματείο. Η γενική αρχή μας είναι ότι η περιουσία που αφορά αθλητική χρήση όλων των ερασιτεχνικών σωματείων θα πρέπει να προστατεύεται από οποιαδήποτε προσπάθεια κατασχέσεων ή αλλαγής χρήσης. Η περιουσία του Ηρακλή πρέπει να προστατευτεί όπως και οι εγκαταστάσεις όλων των ερασιτεχνικών σωματείων. Είναι σημαντικό θέμα, πρέπει να δίνονται λύσεις συνολικές ώστε να αποδεσμευτεί ο αθλητισμός και τα σωματεία από τέτοια προβλήματα».

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s